Sappeenvuorentie 200, 36450 Salmentaka, Pälkäne | puh: 020 755 9970 | sappee@sappee.fi

Erbjudanden och evenemang

Webcams

Weather -4°C

SAPPEE: Turistcenter året om

Sappee är ett mångsidigt turistcenter, som ger hela familjen många alternativ till aktivitet och sevärdheter hela året. På grund av en lockande atmosfär och mångsidig service har Sappee blivit två gånger nominerad till året skidort och 2012 till Finlands inhemska turistcenter.

Sappees service, som den största delen av logi och stugor, restauranger, biljettförsäljning och skiduthyrning är beläget på toppen, mitt i den vackra Finska naturen.

Sappee har ett utomordentligt läge, enbart 50km från Tammerfors, 160km från Helsingfors, 65km från Tavastehus och 180km från Åbo.

Skidbackar i perfekt skick och något att göra för alla

Sappees mångsidiga backar är alltid i toppen skick, Sappee är ett utomordentligt ställe för vintersemester både för skidåkare och snowboardåkare. Allt som allt 12 backar garanterar mångsidigheten av backarna och ger möjligheter till aktivitet för alla åldrar. Höjdskillnaden är 120 meter och den längsta backen är 850 meter lång. Sappees barnens värld ger en oförglömlig skiddag för familjens yngsta. I barnens värld finns det 3 backar och en crossbana.

För de lite mera erfarna finns det en äventyrsbana Alppiseikkailu bredvid Mutkamäki där du kan prova olika grenar av alp åkning.

SnowPark området är speciellt populärt blad New Shool- åkare, området byggs enligt kundernas önskemål. På Ministreet hittar du lättare prestations punkter.

 

Att åka i backen är inte det enda du kan göra i Sappee. Det finns 14km skidspår med natursnö. På vägen kan du alltid stanna för att grilla korv i laven.

Sappee skidskolan erbjuder lektioner för slalom, snöbräda, telemark skidor eller längdskidor. I Sappees skiduthyrning hittar du högklassig utrustning både för barn och vuxna. Skiduthyrningen erbjuder även underhållning för din egen utrustning.

Övrig service

Evenemangcentret Huippu serverar god, prisvärd hemlagad mat från buffé under säsongen. Där till finns det alternativ för alla smaker. Finns det något bättre än att avsluta skiddagen med färskt kaffe och nygräddat bakverk? Evenemangcentret Huippu har A-rättigheter.

Restaurangen Vohvelikahvila ovanför barn- och familjebacken erbjuder smakliga vofflor, Chicken wings och andra goda smårätter. Stick dig in på en kakao!

Ala Café som är belägen nedanför backen vid skidlifterna serverar under säsongen, dryck och smått och gott.